Citronens helbredende egenskaber
Citronen
har mange helbredende egenskaber og kan bruges i næsten alle sygdomstilfælde.
Vi bør bruge citron hver dag.
For at få den fulde værdi af citronen, skal den bages i en ca. 100 grader varm ovn, til den er blød.
Den må ikke blive brun eller sprænges.
Det varer ca. ½ time.
Der sker en eftermodning, hvor der dannes organisk salicylsyre.
Pres saften ud med det samme, mens citronen er varm.
Til kure kan man drikke saften af 2-
3 bagte citroner dagligt. Hvis man bruger flere, skal det højst være i 10 dage.
Citronsaft kan prøves i forskellige kombinationer.
Det kan være sammen med cayennepeber, med
salt, sukker, honning, vand, æg, mælk eller blot ren saft.
Ren citronsaft, ½ ad gangen, brugt frit uddriver urinsyre. Det kan tages efter eller mellem måltiderne.
Hvis det tages over længere tid, kan det opløse nyre- eller galdesten.
Saften af en citron tilsat og rystet godt sammen med ¼ teske salt kan drikkes i små portioner
efter og imellem måltiderne. Da virker det kraftigt på leveren og kan bedre hjerterytmen.
Forstoppelse kan kureres ved dagligt at tage 3-4 citroner med salt på den måde.
Citronsaft i mælk eller fløde udskiller syre og er dermed helbredende for ledsmerter mm.
Hvis det tages efter et måltid, virker det afførende.
Både med og uden salt virker citronen mod hovedpine, nyre og blæreproblemer, lumbago,
fordøjelsesproblemer og sure opstød.
Koldt vand med citronsaft virker kølende, og varmt vand med citronsaft fremkalder sved og virker
mod forkølelse.
Det er bedst at bruge varm saft til det træge kredsløb og koldt til det overaktive temperament.
(B C sept 2012)